Pagina's

vrijdag 28 juli 2023

Flesje zonnebrandcrème voor 23 euro..?

Alweer een ochtend met klusjes. De bibliotheek, want er moeten natuurlijk boeken mee op vakantie. Even naar de drogist voor zonnebrandcrème. Een flesje van Nivea (die koop ik altijd) kostte € 23,-. Het was dan wel 1 plus 1 gratis. Maar dan nog. Ik vond het een mega bedrag. Bij het eigen merk waren de prijzen stukken milder. Zelfde hoeveelheid maar dan voor € 8,-. Geen 1 plus 1, maar 2e voor de helft. Die kocht ik. Hopelijk werkt deze net zo goed. 

Toen gingen we nog even naar de boekwinkel voor een boekenbon. Echt zo’n winkel waar je wilt blijven. Er staat een piano. Er ligt een legpuzzel waar je zo aan kan gaan puzzelen. Ook zijn er heel veel spelletjes te koop. De kinderen noemen het ‘de-winkel-met-de-kraakvloer’. En daarna nog naar een winkel om een map en insteekhoesjes te kopen voor m’n uitgeknipte patronen. Ik wil ze voorlopig maar bewaren. Weggooien is meteen weer zo rigoureus.

’s Middags kreeg mijn man z’n kleuradvies. Bij hem kwam er uit: lentetype en heldere kleuren. De kleuren die hem het beste staan zijn vooral blauw en groen. Een bevestiging van wat hij al vermoedde. En nee, niemand is in een hokje te plaatsen. Dus het is niet zo dat alléén de kleuren die bij lentetype horen mooi staan. En daarbij telt ook je persoonlijke voorkeur mee.

M’n man was wel een beetje verbaasd. Al die kleuren en al die doeken. Dan wordt er een doek omgehangen, en meteen weggehaald, met de reactie dat dit niet goed staat. Zelf zag hij het helemaal niet. M’n zusje, die kleurconsulent is, heeft al snel in de gaten of de kleur goed staat bij de huid-, oog- en haarkleur. En vooral, ze weet precies welke kleuren ze allemaal heeft liggen. Soms staat een kleur gewoon prima, maar heeft ze nog andere doeken die veel beter kleuren.

Eind van de middag gingen we naar een verjaardag. En dat was heel gezellig! De jongens hebben zich heel goed vermaakt met hun neven en nichten. En we hadden geluk met het weer. Al met al een heel gezellige middag/avond.

7 opmerkingen:

  1. Allemachtig, dat vind ik ook erg veel geld voor zonnebrandmiddel. Ik koop het altijd bij de Action. Dat is als beste getest door de Consumentenbond en goedkoop.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Tsjonge ik dacht dat er een fout gemaakt was en dat je er mee terug ging, oei wat duur.
    Wat leuk zon winkel met kraakvloer', daar wil ik ook een keer heen, dan trek ik er een middagje voor uit. (eh is hij dichtbij?)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik weet niet of je het dichtbij vindt, maar het is in Ermelo: De Riemer (&Walinga). Er zijn ook nog wel een paar leuke kringloopwinkels in de buurt, dus misschien is er wel het één en ander te combineren.;)

      Verwijderen
  3. Ja dat is zeker aan de prijs, en als je weet wat er allemaal inzit ?.?
    Ik wil dat niet op mijn lijf smeren, dus ik haal het bij de reformwinkel en was voor een tube zonnebrand met natuurlijke ingrediënten factor 30 € 16,95 kwijt. Voorheen kocht ik het merk biodermal want ik dacht dat daar geen plastic in zou zitten maar bleek dat ik me daar in vergist had. En alles wat je op je lijf smeert komt dan ook weer in het water terecht. Maar ja ieder doet maar wat ie denkt dat goed is, hele fijne vakantie gewenst.
    Groetjes Petra.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Die winkel met de kraakvloer moet haast wel Riemer zijn. Ik woon nu in Uganda, maar toen ik nog in Nederland woonde kwam ik maar wat graag na werktijd in die winkel. Heb ik nog wel eens heimwee naar ;)
    Leuke blog heb je, ik volg je graag!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, klopt!! Dat is zo'n fijne winkel he. Ik snap dat je er soms heimwee naar hebt hoor. Wat een verschil met Uganda lijkt me..!! Ben je er naartoe geëmigreerd? Dankjewel!

      Verwijderen
    2. Ja, echt een heerlijke winkel! Ik woonde een half uur rijden van mijn werkplek vandaan, maar ging na een vroege dienst soms speciaal voor Riemer even het dorp in.
      Klopt, ben 7 jaar geleden naar Uganda verhuisd. Ik werk bij een organisatie, voornamelijk met kinderen met verstandelijke beperking..nog meer dan genoeg werk te doen! Fijne vakantie!

      Verwijderen

Labels

vakantie (52) kinderen (44) gezin (25) besparing (21) bewustwording (21) financiën (18) mijn man (18) energie (17) thuisblijfmoeder (17) budget (16) opvoeding (16) hobby (15) Zoon A (14) klusjes (13) boodschappen (12) ziek (12) Zoon B (11) opruimen (11) uitstapje (11) bloggen (10) gratis (10) naailes (9) zaterdag (9) tip (8) uitverkoop (8) vrijwilligerswerk (8) TGTG (7) uitgaven oktober (7) verjaardag (7) challenge (6) Kerst (5) kringloopwinkel (5) marktplaats (5) sparen (5) tuin (5) voorjaar (5) Zoon C (4) budgetteren (4) lezen (4) schuur (4) terug naar de basis (4) thuis (4) Coop (3) Lidl (3) baby (3) concert (3) recept (3) verspilling (3) DIY (2) Paasfeest (2) airfryer (2) hotel (2) naaien (2) patat (2) pesto (2) school (2) sporten (2) tandarts (2) tweedehands (2) Oud&Nieuw (1) Zoon D (1) bril (1) geloof (1) hooimadam (1) huishoudelijk werk (1) moederdag (1) pak (1) pyjama (1) tanken (1)