Pagina's

dinsdag 1 augustus 2023

Naar het strand met windkracht 7

Zaterdag. We hebben allemaal redelijk goed geslapen. Het is even wennen, zo’n eerste nacht. Boven zijn de slaapkamers, maar geen toilet of wastafel. Voor een toiletbezoek of een slokje water moet je dus naar beneden. En de bedden, daar moeten we ook even aan wennen… (kort en smal;))

Na het ontbijt kwam mijn zus, zwager en neefje op de koffie. Ze zijn vlakbij ons op vakantie. Zo konden ze even ons huisje bekijken. We hadden bolussen gehaald, want dat hoort natuurlijk écht bij Zeeland. Lekker plakkerig!

Het was een regenachtige ochtend. ’s Middags zou het droog worden. We aten dus tussen de middag warm. ’s Middags ging zoon D eerst even slapen. Zoon A en B hadden ook wel zin in een dutje.

En daarna gingen we naar het strand. We namen een tas met strandspeelgoed en een schepnet mee, en hup, fietsen maar. A wist de weg nog van vorig jaar. Hij was niet bij te houden met fietsen… Zoveel zin had hij erin!

Toen we er bijna waren voelden we een paar spatjes regen. Nee he, gaat het nu toch regenen? Maar gelukkig bleef het bij die paar druppeltjes. De fietsen parkeerden we onderaan de duin. De trap op. Veertig treden omhoog. En dan!!

Wowww!! De zee. (De volgende keer hoop ik er een foto van de maken.)

En dan weer veertig treden naar beneden. En dan staan we met onze voeten in het zand. Wát een wind! Er waren kitesurfers en paragliders. Paraglider is een parachute waarin iemand zit die zweeft over de duinen. Bovenaan de duinen sprong de paraglider en zweefde (door de harde wind) gerust twintig minuten of misschien wel langer over de duinen en het strand.

De wind was enorm. De golven waren hoog. Wat heeft water een kracht en een geluid. Toen wij er waren was het eb, dus het was een eindje lopen voor je bij de zee was. De harde wind had wel wat, al werden we soms gezandstraald.

Zoon C en D zijn niet zo gek op water. Sterker nog, zoon D had er even helemaal geen zin in. In een badlaken gewikkeld, met z’n gezicht uit de wind, lag hij tegen me aan. Het was té overweldigend. Maar na een half uurtje trok het wel bij. Hij ging lekker spelen met het shoveltje die in de tas zat.

Zoon A en B zijn echt dol op de zee. Mijn man en ik gingen om beurten naar de zee. Het water van de zee was helemaal niet zo koud als ik had verwacht. 



Na een paar uur waren we hélemaal uitgewaaid en werd het tijd om terug te gaan. Iedereen ging even douchen en daarna gingen we avondeten.

Zoon A en B mochten ’s avonds opblijven, want ze hadden ’s middags al geslapen. Ze gingen een poosje vliegeren. Dat is best een uitdaging met die harde wind.

En zo vermaken wij ons wel! We kijken verder maar niet teveel naar de weersvoorspelling… ;) En bedankt voor alle vakantiewensen en tips voor uitstapjes...!

 

1 opmerking:

  1. Oh heerlijk, met harde wind naar het strand (zandstralen is iets minder). Geniet nog maar even verder!😊

    BeantwoordenVerwijderen

Labels

vakantie (52) kinderen (44) gezin (25) besparing (21) bewustwording (21) financiën (18) mijn man (18) energie (17) thuisblijfmoeder (17) budget (16) opvoeding (16) hobby (15) Zoon A (14) klusjes (13) boodschappen (12) ziek (12) Zoon B (11) opruimen (11) uitstapje (11) bloggen (10) gratis (10) naailes (9) zaterdag (9) tip (8) uitverkoop (8) vrijwilligerswerk (8) TGTG (7) uitgaven oktober (7) verjaardag (7) challenge (6) Kerst (5) kringloopwinkel (5) marktplaats (5) sparen (5) tuin (5) voorjaar (5) Zoon C (4) budgetteren (4) lezen (4) schuur (4) terug naar de basis (4) thuis (4) Coop (3) Lidl (3) baby (3) concert (3) recept (3) verspilling (3) DIY (2) Paasfeest (2) airfryer (2) hotel (2) naaien (2) patat (2) pesto (2) school (2) sporten (2) tandarts (2) tweedehands (2) Oud&Nieuw (1) Zoon D (1) bril (1) geloof (1) hooimadam (1) huishoudelijk werk (1) moederdag (1) pak (1) pyjama (1) tanken (1)