Pagina's

donderdag 9 februari 2023

Geboekt

Vorig jaar zomervakantie zijn we twee weken op vakantie geweest. Eerst een week naar België en daarna een week naar Zeeland (Burgh-Haamstede).

Zeeland is ons héél goed bevallen. Toen de vakantie erop zat hebben we direct gevraagd of we konden boeken voor volgend jaar. We mochten onze gegevens achterlaten. De mevrouw die alles regelde voor de verhuur vertelde dat ze vanaf januari de huisjes ging verdelen.

Het zit namelijk zo: de huisjes zijn van particulieren. Ooit was er een appelboomgaard. Dat bleek niet meer rendabel te zijn. Toen zijn er recreatiewoningen gebouwd. Huisjes tussen de appelbomen. De huisjes zijn dus van eigenaren. De meeste eigenaren vieren hun vakantie in hun eigen huisje. Sommige eigenaren verhuren hun huisje in het hoogseizoen. Via via hebben wij contact op kunnen nemen met degene die de verhuur van die huisjes regelt.

Eerst wilde ze weten wie ik was en wat mijn verwachtingen van een vakantie is. Het park is namelijk niet commercieel ingericht. Er zijn wel speeltuintjes en twee zwembaden, maar bijvoorbeeld geen animatie of winkeltje.

Toen ik aangaf dat dit precies bij onze verwachtingen aansluit, had ze wel een huisje voor ons. Zes personen, klein en gedateerd, maar wel heel schoon en netjes. En de prijs was ook heel netjes: €800,-.

Ik hoefde er niet lang over na te denken. Gewoon doen!

Nou, de afgelopen zomervakantie in Zeeland was heerlijk! We huurden fietsen waarmee we elke dag naar het strand fietsten. En verder hebben we veel gezwommen in de zwembaden. De speeltuintjes waren ook heel favoriet. Soms fietsten we een rondje over het eiland. Gewoon écht vakantie. Niks moeten... 

Wij zijn geen mensen om uren op het strand te liggen in de zon. Veel te druk en te warm. Picknicken op het strand is ook helemaal niks aan. Daar kwamen we al gauw achter. Broodjes zand zijn niet lekker en meeuwen rakelings langs je hoofd is niet prettig. Maar met een schepnetje zoeken naar diertjes vinden we wel heel leuk. En voetballen op het strand. En zwemmen in de zee. En schelpen zoeken. En zandkastelen maken. Als de kinderen zich vermaken, dan is het al geslaagd.


Daarom wilden we weer naar Burgh-Haamstede. De mevrouw belde, en het is geregeld. De prijs was iets omhoog gegaan. Van €800,- per week naar €825,- per week. Dat viel reuze mee! Dus we hebben het maar meteen geboekt. Twee weken naar Zeeland. 

Naast de particuliere huisjes zit een Landal park. En nu was ik zomaar even benieuwd wat de prijzen daar zijn. Ik houd van vergelijken. Wat blijkt? Alles zat al volgeboekt. Twee weken naar Landal, zes personen, eenvoudig huisje, in het hoogseizoen, kostte daar: € 3400,-.

Natuurlijk kun je het niet een op een vergelijken. 

Wij moeten zelf bedlinnen meenemen en zelf de eindschoonmaak doen. 

En alle animatie en voorzieningen op het Landal park moeten natuurlijk wel betaald worden. 

Maar dan nog; meer dan het dubbele…

3 opmerkingen:

  1. Die grote bungalowparken zijn inderdaad niet normaal duur.
    In april ga ik een weekendje naar Port Zélande (Centerparcs) toe en we delen de prijs door 4, maar dan is het nog 110 euro pp. En dan moet je ook nog eten...
    Fijn dat jullie een ander mooi huisje hebben kunnen boeken. En er is genoeg in de buurt te doen om je te kunnen vermaken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dit is ook het soort vakantie waar wij van houden!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wauw vergeleken met Landal is dit echt wel goedkoop zeg!

    BeantwoordenVerwijderen

Labels

vakantie (52) kinderen (44) gezin (25) besparing (21) bewustwording (21) financiën (18) mijn man (18) energie (17) thuisblijfmoeder (17) budget (16) opvoeding (16) hobby (15) Zoon A (14) klusjes (13) boodschappen (12) ziek (12) Zoon B (11) opruimen (11) uitstapje (11) bloggen (10) gratis (10) naailes (9) zaterdag (9) tip (8) uitverkoop (8) vrijwilligerswerk (8) TGTG (7) uitgaven oktober (7) verjaardag (7) challenge (6) Kerst (5) kringloopwinkel (5) marktplaats (5) sparen (5) tuin (5) voorjaar (5) Zoon C (4) budgetteren (4) lezen (4) schuur (4) terug naar de basis (4) thuis (4) Coop (3) Lidl (3) baby (3) concert (3) recept (3) verspilling (3) DIY (2) Paasfeest (2) airfryer (2) hotel (2) naaien (2) patat (2) pesto (2) school (2) sporten (2) tandarts (2) tweedehands (2) Oud&Nieuw (1) Zoon D (1) bril (1) geloof (1) hooimadam (1) huishoudelijk werk (1) moederdag (1) pak (1) pyjama (1) tanken (1)