Pagina's

dinsdag 28 juni 2022

Nogmaals over saai

Wat leerde ik over de blog van gisteren?


  • Dat niet iedereen dezelfde associatie heeft bij saai. Ik zie saai niet als tegenstelling op druk. Ik bedoel met saai weinig levendig of eentonig. Saai heeft mijns inziens niet met de tegenstelling van leuk of niet leuk te maken. Wij zeggen thuis vaak: het was in ieder geval niet saai! Met andere woorden: er gebeurde genoeg.

  • Dat ik genoeg variatie ervaar in ons gezin. Kom maar eens een dagje meedraaien hier...😉

  • Dat het misschien goed is om te delen dat het hier ook heus niet altijd rozengeur en maneschijn is.

  • Dat woorden de lading niet dekken. In de blog van gisteren lees je in een paar minuten wat er in mijn leven voor uren speelde. En ik schrijf niet alles, wel van-alles. 

  • Dat ik niet zomaar een gesprekje aanga, maar dat ik me oprecht interesseer in mensen. En dat ik het heel belangrijk vind om elkaar een écht luisterend oor te bieden. Dat is misschien niet terug te lezen in mijn blog. Ik ga ook niet de inhoud van gesprekken delen. Maar écht, het waren niet zomaar wat praatjes. Het was van hart-tot-hart en liefdevol.

  • Dat ik helemaal niet tegen werkende moeders ben. Sterker nog, ik heb zelf ook gewerkt terwijl we 2 kleine kinderen hadden. En ik houd ook iemands baan in stand door op haar kindje te passen.

  • Ik ben dankbaar dat ik in deze drukke levensfase helemaal thuis kan zijn EN daar voldoening uit haal.

  • Ik hoef me niet te verantwoorden voor het thuisblijven (en ook niet voor wat ik blog). En niemand hoeft zich tegen mij te verantwoorden over werken.

  • Ik leef met de dag.

  • Dat het blijkbaar goed voelt om te reageren op de reacties, anders had ik deze blog niet gemaakt.

  • Dat ik genoeg ‘uitgedaagd en geprikkeld’ word in ons gezin. Niet als Liselot, maar als mama (en juf, voorleesmoeder, huiswerkbegeleider, opruimcoach, speelmaatje, planner, agendabeheerder, kok, chauffeur, schoonmaakster, verzorgster en alles wat nog meer bij het moeder-zijn komt kijken). En daar ben ik dankbaar voor. Ik weet waar ik het over heb, want ik heb 12 jaar een baan gehad voordat ik stopte. Toen ik stopte, was ik bang dat ik het werken zou missen. Maar we zijn 5 jaar verder, en écht, zoveel minder stress en zoveel meer genieten. Precies wat ons gezin nodig heeft. Werken komt wel weer als we in een volgende gezinsfase terecht hopen te komen.

  • Dat ik koffieleuten denigrerend over vind komen. Geen verwijt, maar zo komt het bij mij binnen...  


 

10 opmerkingen:

  1. Helemaal met bovenstaande eens Liselot. Ben ook altijd thuismoeder geweest en dat is alleminst saai.maar ging ons bovenal om rust en stabiliteit in het gezin. Dat mis ik heel vaak bij de jongere gezinnen om me heen. Druk...druk...druk..en zo moe savonds. Iedereen moet het voor zichzelf maar uit maken maar ik heb er nooit spijt van gehad. Beste investering is toch je gezin. Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hier een werkende moeder en een thuisblijfvader, mijn man krijgt zo vaak de vraag: maar wat doe je dan de hele dag??? en ik de opmerking: dus hij profiteert van jou (!) Hij verveelt zich geen minuut en het heeft ons gezin zoveel rust gebracht. Wij vinden het heerlijk zo en het was de beste beslissing ooit om het zo te regelen. Wat fijn om te lezen dat je achter je keuze staat en van je gezin geniet.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wij vinden overigens dat iedereen het op de manier kan regelen die hem/haar het beste past en oordeel vooral niet over elkaar. En zo te lezen doen jullie dat ook. Top!

      Verwijderen
    2. Wat mooi dat jullie de manier hebben gevonden die bij je past. En inderdaad, iedereen heeft een mening. Mijn vader zei weleens: 10 mensen, 100 meningen. Geniet van het moois dat je gezin geeft!

      Verwijderen
  3. Veel verdediging. Mijn reactie van gisteren was niet dat thuisblijfmoederen slecht is, of dat jij het niet goed doet. Jij zegt dat het niet saai en doet daar een beschrijving van. Ik (en de persoon na mij) reageren dat wij dat wel als saai zouden ervaren. Dat gezegd hebbende: als jou dat gelukkig maakt, dan juich ik het heel erg toe. Wellicht zou jij mijn werk/gezinsverhouding een hel vinden. Precies zoals je het begin zegt: "Dat niet iedereen dezelfde associatie heeft bij saai. Ik zie saai niet als tegenstelling op druk. Ik bedoel met saai weinig levendig of eentonig. Saai heeft mijns inziens niet met de tegenstelling van leuk of niet leuk te maken. Wij zeggen thuis vaak: het was in ieder geval niet saai! Met andere woorden: er gebeurde genoeg."

    Ik geloof direct dat er genoeg bij jou gebeurt, echter niet heel anders dan bij mij. Als maak ik er drie dagen minder van mee, omdat ik dan werk.

    Niemand zei iets over rozengeur/manenschijn, heeft iemand dat uberhaupt? Daarnaast snapt iedereen dat je blog van gisteren een tipje van de sluier was.
    Als koffieleuten kwetsend overkwam, dan daarvoor mijn excuses. Er zullen ongetwijfeld ook diepere gesprekken zijn.
    Ik haalde er absoluut niet uit dat je tegen werkende moeders zou zijn, maar meer als een pleidooi voor thuisblijf, wat het stukje hierboven versterkt. Maar ik ben ook zeker niet tegen thuisblijvers. Het ging alleen maar over de interpretatie van saai o.b.v. de beschrijving.

    "Ik ben dankbaar dat ik in deze drukke levensfase helemaal thuis kan zijn EN daar voldoening uit haal." Logisch! En daar gaat het om.

    "Ik hoef me niet te verantwoorden voor het thuisblijven (en ook niet voor wat ik blog). En niemand hoeft zich tegen mij te verantwoorden over werken." Dat vraagt ook niemand, maar je doet het nu wel. Was niet nodig denk ik.

    "Dat het blijkbaar goed voelt om te reageren op de reacties, anders had ik deze blog niet gemaakt." Ik hoop dat je uit deze reactie haalt, dat ik respect hebt voor wat jij verkiest als leefstijl, maar dat het slechts niet mijn ding zou zijn, zonder oordeel over jouw persoonlijke keuze. Ik ben op alle fronten pro-choice en hoop dat iedereen in de situatie kan zijn om de keuze te maken die bij hem/haar past.

    Mensen zullen altijd een oordeel hebben. Als je op het punt kan zijn dat dat van je afglijdt, ga je goed :)

    Fijne dag!

    Dat ik genoeg ‘uitgedaagd en geprikkeld’ word in ons gezin. Niet als Liselot, maar als mama (en juf, voorleesmoeder, huiswerkbegeleider, opruimcoach, speelmaatje, planner, agendabeheerder, kok, chauffeur, schoonmaakster, verzorgster en alles wat nog meer bij het moeder-zijn komt kijken). En daar ben ik dankbaar voor. Ik weet waar ik het over heb, want ik heb 12 jaar een baan gehad voordat ik stopte. Toen ik stopte, was ik bang dat ik het werken zou missen. Maar we zijn 5 jaar verder, en écht, zoveel minder stress en zoveel meer genieten. Precies wat ons gezin nodig heeft. Werken komt wel weer als we in een volgende gezinsfase terecht hopen te komen.

    Dat ik koffieleuten denigrerend over vind komen. Geen verwijt, maar zo komt het bij mij binnen...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha, je neemt wel podium hoor;)
      Bedankt voor al je feedback.

      Verwijderen
  4. Dat stukje onder fijne dag hoort daar niet. Foutje :)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hoi Liselot, welkom in de wereld van de blogs en de reacties! Altijd leuk om met elkaar te discussiëren, nietwaar? Leuk onderwerp ook deze keer om wat meer mensen uit de tent te lokken met hun reacties. Complimenten voor jouw verhaal en jouw reacties!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha!! Precies, het is een eigen wereld. Niet de wereld waar ik me normaal gesproken in voortbeweeg. Maar ik vind het sowieso waardevol om mensen aan het denken te zetten. En ik wist dat ik met een blog over thuisblijfmoeder zijn reacties uitlok. Daarom heb ik getwijfeld om het te plaatsen. En ik had het een beetje bij jou (en ook al van Aaf zuinigaan) gezien hoe discussies kunnen gaan. Bedankt voor jouw lieve berichtje hoor. Vind ik echt super van je!

      Verwijderen

Labels

vakantie (52) kinderen (44) gezin (25) besparing (21) bewustwording (21) financiën (18) mijn man (18) energie (17) thuisblijfmoeder (17) budget (16) opvoeding (16) hobby (15) Zoon A (14) klusjes (13) boodschappen (12) ziek (12) Zoon B (11) opruimen (11) uitstapje (11) bloggen (10) gratis (10) naailes (9) zaterdag (9) tip (8) uitverkoop (8) vrijwilligerswerk (8) TGTG (7) uitgaven oktober (7) verjaardag (7) challenge (6) Kerst (5) kringloopwinkel (5) marktplaats (5) sparen (5) tuin (5) voorjaar (5) Zoon C (4) budgetteren (4) lezen (4) schuur (4) terug naar de basis (4) thuis (4) Coop (3) Lidl (3) baby (3) concert (3) recept (3) verspilling (3) DIY (2) Paasfeest (2) airfryer (2) hotel (2) naaien (2) patat (2) pesto (2) school (2) sporten (2) tandarts (2) tweedehands (2) Oud&Nieuw (1) Zoon D (1) bril (1) geloof (1) hooimadam (1) huishoudelijk werk (1) moederdag (1) pak (1) pyjama (1) tanken (1)