Pagina's

maandag 25 april 2022

Alle vier aandacht geven

Vier jonge kinderen. Ze verdienen alle vier heel veel aandacht en liefde! En dat krijgen ze ook. We zijn echt dol op hen. En zij op ons. En ook op elkaar (meestal…😉 ) Dat kunnen we zien, horen, voelen en merken. Ze spelen altijd met elkaar. Of het nou ’s morgens vroeg is, of ’s avonds laat, of het regent of droog is, of ze uitgerust zijn of moe, of er een vriendje bij is of niet. Altijd met elkaar.  Ze beseffen half niet hoe rijk ze zijn, met z’n vieren.

 

Het is fijn dat we veel tijd met hen door kunnen brengen, en hen op zien groeien. Wat een zegen om kinderen te mogen hebben. We zien ze veranderen van baby, naar dreumes, naar peuter, naar kleuter, naar schooljongen. Zo mooi om die ontwikkeling te zien!

 

Maar hoe geef je ze nou ook één op één aandacht? In een ‘groot’ gezin is dat echt een uitdaging. Wij hebben daar veel over nagedacht. Hebben onze kinderen daar wel behoefte aan? Wij denken van wel. Mijn man gaat daarom wel eens samen met één van de kinderen een dagje uit. Ons kind mag kiezen waarheen. Heerlijk, zo’n vader-zoon uitje. De uitjes die mijn man heeft gedaan, daar praten de kinderen nog steeds over, terwijl het laatste uitje al 8 maanden geleden is geweest. Van de zomer hopen we weer nieuwe uitjes te plannen.

 

Maar ook ik, als moeder, wil soms iets met één kind apart doen. Ik kies niet zo snel voor een spectaculair uitje, maar vaker voor een spelletje, helpen met koken of bakken, samen een boodschapje halen. Soms is het gewoon kletsen, ook heel gezellig. Soms bewaar ik een ‘leuk’ werkje wat we samen kunnen doen, zoals zaadjes zaaien in de moestuinbak. Soms maak ik van iets gewoons, iets leuks en gezelligs. Met een kopje thee en iets lekkers kun je het al heel gezellig maken. En onze kinderen zijn gevoelig voor gezelligheid. 😊

 

Onze kinderen worden ook wel eens door opa en oma opgehaald, om daar fijn een dagje te spelen. Voor opa en oma heel leuk om zo een band te hebben met hun kleinkinderen. En voor onze kinderen is het altijd feest. Heerlijk alle aandacht krijgen! De gewone dingen vinden ze vaak het leukst, zoals boekjes lezen, de tuin vegen, de auto wassen. Bij opa en oma mag net iets meer dan thuis. Wat fijn om zo’n opa en oma te hebben!

5 opmerkingen:

  1. Wat leuk dat jullie dat zo doen met elk van de kinderen. Wij hebben geen groot gezin (zoon 22 en dochter 17) maar we hebben dit ook altijd gedaan. Van een uitje met een van ons (naar een concert, film, dagje op stap) tot een ritje achterop de motor bij papa (niet toen ze kleiner waren) of een half dagje met mama mee naar werk of samen iets bakken. Ze hebben het nog vaak over. We doen nog steeds dingen apart met ze maar nu zit werk, vriendje of hobby's soms in de weg.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een collega van mij, ook met vier kinderen, gaat ook ieder jaar met een van zijn kinderen een paar dagen weg, zijn vrouw doet dat ook. En zo komen ze om het jaar allemaal aan de beurt.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat ga ik onthouden voor als ze wat groter zijn! Lijkt me heerlijk om met 1 van de kinderen een nachtje weg te gaan. Een soort mini-vakantie.

      Verwijderen
  3. Ja, en voor de kinderen is 1 nacht in een hotel al een ware vakantie.

    BeantwoordenVerwijderen

Labels

vakantie (52) kinderen (44) gezin (25) besparing (21) bewustwording (21) financiën (18) mijn man (18) energie (17) thuisblijfmoeder (17) budget (16) opvoeding (16) hobby (15) Zoon A (14) klusjes (13) boodschappen (12) ziek (12) Zoon B (11) opruimen (11) uitstapje (11) bloggen (10) gratis (10) naailes (9) zaterdag (9) tip (8) uitverkoop (8) vrijwilligerswerk (8) TGTG (7) uitgaven oktober (7) verjaardag (7) challenge (6) Kerst (5) kringloopwinkel (5) marktplaats (5) sparen (5) tuin (5) voorjaar (5) Zoon C (4) budgetteren (4) lezen (4) schuur (4) terug naar de basis (4) thuis (4) Coop (3) Lidl (3) baby (3) concert (3) recept (3) verspilling (3) DIY (2) Paasfeest (2) airfryer (2) hotel (2) naaien (2) patat (2) pesto (2) school (2) sporten (2) tandarts (2) tweedehands (2) Oud&Nieuw (1) Zoon D (1) bril (1) geloof (1) hooimadam (1) huishoudelijk werk (1) moederdag (1) pak (1) pyjama (1) tanken (1)