Pagina's

zaterdag 23 september 2023

Niks

Al sinds we kinderen hebben, gaan mijn man en ik ieder jaar een nachtje weg met z’n tweetjes. De kinderen logeren. Nu we vier kinderen hebben, delen we ze op. De oudste drie bij de ene oom en tante, en de jongste bij een andere oom en tante. Dit is handig, omdat de jongste ’s middags nog slaapt.

Over vier weken is het weer zover. De logeerpartijen zijn al afgesproken. De jongens hebben er héél veel zin in. Wij ook.

We gingen samen brainstormen, plannen en boeken. 

Waar gaan we naartoe? Welke activiteiten? Waar overnachten we? Wat mag het kosten? Waar gaan we eten?

Het klimbos, dat moest hem worden. Ik ben zelf in juni naar een klimbos geweest en dat vond ik heel erg leuk. Mijn man is er nog nooit geweest. Dat leek ons sowieso een leuk uitje. Vijftig euro voor 2 personen. Maar nu al boeken betekent ook nu al betalen. Maar stel dat het regent? Of één van ons breekt vóór die tijd z’n been? Je kunt ook ter plekke betalen. Het risico is dat er langere wachttijd is.

En wandelen, daar hadden we ook zin in. Gewoon een grote wandeling. Misschien naar de Loosdrechtse Plassen. Alhoewel, het bos is dan ook mooi. Wandelen kost niks. Via Komoot kunnen we wel een route vinden.

We zochten een restaurant. Een authentiek restaurant. Het liefst Grieks of Italiaans. Maar dan wel écht, niet te veel verhollandst. We vonden er een paar die ons wel leuk leken. Die namen onthouden we. Nou, wat zullen we daar kwijt zijn? 120 euro ofzo? Even wachten nog met boeken, want we wilden eerst weten waar we overnachten. Handig als het bij elkaar in de buurt is.

En dan nog de overnachting. Een hotel? Of een B&B? Het loopt al gauw in de papieren. Honderd euro ben je al gauw kwijt. En waarvoor eigenlijk? Om te slapen en te ontbijten. Zagen we een hotel wat ons wel wat leek, waren de recensies heel slecht. En zagen we een leuke B&B, dan kostte een overnachting daar wel €150,-. Uiteindelijk twijfelden we of we wel zo nodig een nachtje weg moesten gaan. Gewoon thuis slapen is natuurlijk ook een optie. Enige nadeel is dat we thuis geen ontbijtbuffet hebben. Maar we kunnen natuurlijk wel zelf voor een lekker uitgebreid ontbijt zorgen.

Puntje bij paaltje… Niks geboekt.;)

6 opmerkingen:

  1. Je kunt wel eens proberen om via voordeeluitjes iets te vinden...Daar heb je nog wel eens leuke aanbiedingen. Lianne

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je kunt ook kijken of er een ontbijtservice actief is in jullie regio. Dat doen wij wel bij speciale verjaardagen of jubilea. Dan wordt het op een afgesproken tijdstip thuis bezorgd of op de locatie waar je wil.

    https://www.ontbijtservice.nl/vestigingen.aspx

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wij zouden een paar dagen weg gaan, en wat denk je we gaan niet.
    Te duur eigenlijk en teveel gedoe. Het is niet dat we het niet kunnen betalen maar hebben het er eigenlijk niet voor over. En het gedoe komt vrijwel allemaal op mij neer, inpakken, daar neer zetten waar handig is, we willen niet veel in restaurants eten dus koken komt er ook bij. Weer inpakken en thuis weer alles op z'n plek.
    Huisje dat aan onze eisen voldoen komt al snel op 5-600 euro voor 3-4 dagen

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik denk dat ik dan thuis bleef slapen en vroeg uit bed en bij van de Valk ergens ontbijt te doen of ergens anders en dan van tevoren paar dingen bedenken , welke buurt en omgeving ect wat je zou willen. Succes met overdenkingen . Gr Hilda

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hilda, zo doe ik dat ook als ik ergens in een huisje heb gezeten - de boel inpakken, even de bezem erdoor, en dan in een hotel aan het ontbijtbuffet. Altijd leuk en lekker!

      Verwijderen
  5. Goed om dat vast te houden, zo'n uitje met z'n tweeën! Een nachtje niet thuis slapen geeft nog iets meer het gevoel van écht weg zijn, denk ik. Maar dat kan wel wat duurder worden inderdaad.

    Leuk vooruitzicht in ieder geval en nu nog wat voorpret :)

    BeantwoordenVerwijderen

Labels

vakantie (52) kinderen (44) gezin (25) besparing (21) bewustwording (21) financiën (18) mijn man (18) energie (17) thuisblijfmoeder (17) budget (16) opvoeding (16) hobby (15) Zoon A (14) klusjes (13) boodschappen (12) ziek (12) Zoon B (11) opruimen (11) uitstapje (11) bloggen (10) gratis (10) naailes (9) zaterdag (9) tip (8) uitverkoop (8) vrijwilligerswerk (8) TGTG (7) uitgaven oktober (7) verjaardag (7) challenge (6) Kerst (5) kringloopwinkel (5) marktplaats (5) sparen (5) tuin (5) voorjaar (5) Zoon C (4) budgetteren (4) lezen (4) schuur (4) terug naar de basis (4) thuis (4) Coop (3) Lidl (3) baby (3) concert (3) recept (3) verspilling (3) DIY (2) Paasfeest (2) airfryer (2) hotel (2) naaien (2) patat (2) pesto (2) school (2) sporten (2) tandarts (2) tweedehands (2) Oud&Nieuw (1) Zoon D (1) bril (1) geloof (1) hooimadam (1) huishoudelijk werk (1) moederdag (1) pak (1) pyjama (1) tanken (1)