Pagina's

zaterdag 26 augustus 2023

Familie

Ik kom uit een gezin van acht personen. Vader, moeder en zes kinderen. Op één na zijn we allemaal het huis uit. De vijf die niet meer thuis wonen hebben zelf een gezin. Als we nu met z’n allen zijn, telt de familie 31 mensen. Een hele club. Met de een heb ik meer contact dan met de ander. Dat heeft vooral te maken met de woonafstand. Maar toch is het altijd goed met elkaar.

Mijn ouders hadden het plan om met z’n allen op vakantie te gaan. We hebben dit in de afgelopen jaren al vaker gedaan. Een groot huis of een groepsaccommodatie huurden ze dan. Het was altijd een heel gezellige drukte, waar ook de nodige voorbereiding aan vooraf ging.

Dit jaar ging het anders. Mijn ouders hadden gezocht naar meerdere huisjes bij elkaar. En daarbij een groepsruimte. Ze vonden een geschikte plek in Nunspeet: De Bijsselse Enk. Er stonden 5 stacaravans in een ruime cirkel. Iedere stacaravan had een keuken, badkamer, tafel, stoelen, bankstel en 3 slaapkamers met ieder 2 bedden. En iedere stacaravan had een veranda. Maar het waren er ‘maar’ vijf. Net één stacaravan te weinig. Maar dat probleem werd opgelost. Vlakbij de kring was nóg een stacaravan beschikbaar. In het midden was een grasveld met grote boom. Opzij was er een voetbalveld en een speeltuin.  

Er was een grote groepsruimte. Een houten gebouw met meerdere bankstellen, tafels met bankjes en een heel grote keuken. Ook waren er toiletten. Het zag er ook allemaal heel mooi en nieuw uit. Buiten was ook veel plek om te zitten.

Voor een grote familie was dit écht perfect. Ieder gezin had z’n eigen ruimte. We konden opstaan wanneer we zelf wilden. We konden ontbijten en lunchen op onze eigen manier. Het avondeten deden we wél gezamenlijk. De eerste keer was dat door ons allemaal klaargemaakt. Ieder gezin maakte een gerecht. En van al die pannen met eten maakten we een buffetje. Superhandig. De tweede keer gingen we barbecueën. En de derde keer maakten 3 mensen een pan soep.

We lieten een fotoshoot doen met de hele groep. Dat deden we op de zandverstuiving in de buurt van Nunspeet. Ook had iemand een speurtocht gemaakt. Er was een Bijbelse quiz te doen. We deden spelletjes. We gingen op zondag met z’n allen naar de kerk. Er was ook héél veel tijd voor gesprekken.

Ik zag mijn ouders enorm genieten. Alle kleinkinderen (18!) om zich heen. Van baby tot puber. Ze speelden fijn met elkaar. Een neefje van me had een drone mee. Daar maakte hij onder andere deze foto mee.



M’n vader was jarig tijdens de vakantie. Hoe leuk om op zo’n manier zijn verjaardag met z’n allen te vieren! De familiebanden zijn weer aangehaald. Echt blij en dankbaar om het als familie zo goed met elkaar te hebben.

4 opmerkingen:

  1. Wat leuk zo met de familie. Zelf heb ik die niet, dus soms ben ik wel een beetje jaloers ( in de goede in van het woord)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat leuk envooral mooi dat dat kan hè en dan ook nog een mooie locatie!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Bijzonder inderdaad, om zo goed met elkaar te kunnen! Wat fijn!!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Die accommodatie paste echt perfect bij jullie! Heerlijk als dat zo kan worden geregeld en dan ook nog zo'n succes. Voor de kinderen ook gaaf om zo al hun neefjes en nichtjes te zien.

    Vraag: Mag/kan je als je ergens op vakantie bent dan gewoon in een plaatselijke kerkdienst aansluiten? Ik ga zelf niet naar de kerk, dus ik heb echt geen idee. Ik dacht altijd dat men een soort 'eigen' kerk heeft.

    BeantwoordenVerwijderen

Labels

vakantie (52) kinderen (44) gezin (25) besparing (21) bewustwording (21) financiën (18) mijn man (18) energie (17) thuisblijfmoeder (17) budget (16) opvoeding (16) hobby (15) Zoon A (14) klusjes (13) boodschappen (12) ziek (12) Zoon B (11) opruimen (11) uitstapje (11) bloggen (10) gratis (10) naailes (9) zaterdag (9) tip (8) uitverkoop (8) vrijwilligerswerk (8) TGTG (7) uitgaven oktober (7) verjaardag (7) challenge (6) Kerst (5) kringloopwinkel (5) marktplaats (5) sparen (5) tuin (5) voorjaar (5) Zoon C (4) budgetteren (4) lezen (4) schuur (4) terug naar de basis (4) thuis (4) Coop (3) Lidl (3) baby (3) concert (3) recept (3) verspilling (3) DIY (2) Paasfeest (2) airfryer (2) hotel (2) naaien (2) patat (2) pesto (2) school (2) sporten (2) tandarts (2) tweedehands (2) Oud&Nieuw (1) Zoon D (1) bril (1) geloof (1) hooimadam (1) huishoudelijk werk (1) moederdag (1) pak (1) pyjama (1) tanken (1)