Pagina's

vrijdag 14 juli 2023

Gratis genieten

Hoewel we de afgelopen dagen veel aan het opruimen zijn geweest, maakte ik ook elke dag een beetje tijd vrij om lekker buiten te zijn. Het was erg wisselvallig, dus vaak was het tussen de buien door.

Gelukkig hebben we veel mogelijkheden in de buurt.

Zo hebben we vlakbij huis een park. Er staat een waterpomp. Ook zijn er glijbanen, schommels, een klimwand, een wip, een evenwichtsbalk en een grote zandbak.

Ernaast is een stuk waar moestuinbakken van buurtbewoners staan. En dan is er nog een sportpark. Er staan een paar sporttoestellen en je kunt er rondjes wandelen/rennen. Verder is er nog een getegeld plein waar gevoetbald kan worden. Er staan ook wat bankjes.

En op hetzelfde terrein staat een school met eigen schoolplein en een dependance (oud gebouw) van een andere school.

Vooral het speelpark en sportpark is heel leuk aangelegd. Het is nog wel allemaal vrij nieuw, kleine boompjes, dus er zijn nog maar weinig schaduwplekken.

Voor ons een ideale plek om even koffie of thee te drinken. We nemen het gewoon mee van huis. Maandagmiddag gingen we er ook even naartoe. Heerlijk!




Op een gegeven moment kwam er een hond het parkje in. Honden mogen er niet komen, maar deze hond is een hulphond van een buurtbewoner.

De hond ging vlakbij onze spelende jongens liggen en legde telkens een takje bij hen. Eerst hadden ze het niet in de gaten, maar op een gegeven moment gooiden de jongens om beurten een takje. De hond haalde het takje op.

Na een tijdje kwam het baasje van de hond eraan. Ik riep de jongens even bij me. Ze stopten met takjes gooien en de hond rende weer naar z’n baasje. Zo braaf en gehoorzaam. Net alsof de hond ook even een pauze had genomen.

We maakten ook een keer een wandeling ‘naar de eendjes’. Dat is ook een park, niet ver van ons huis vandaag. Het grenst aan de hei en het bos.

Het park is heerlijk ruim met grote bomen. Er zijn veel schaduwplekken. Het watertje trekt altijd aan.

De eendjes zijn ook altijd favoriet. Er zijn nog steeds een paar jonge eendjes, maar écht klein kun je ze niet meer noemen. Nog wel een beetje donzig.



En we gingen ook een keertje naar een leuke speelplek in het bos. Vijf minuutjes fietsen vanaf ons huis. Daar is een kabelbaan, een waterpomp, een loopbrug, een paar schommels. Verder kun je er hutten bouwen, voetballen, bomen klimmen. Het is een plek waar we graag komen.

Allemaal leuke plekjes waar de kinderen zich goed kunnen vermaken. En ik vind het zelf ook fijn om er naartoe te gaan. Je betaald er geen toegangskosten voor. De jongens komen er nooit overprikkelt vandaan. Wel vies, maar dat mag natuurlijk gewoon! Wat mij betreft ideale plekken om (gedeelten van) de vakantiedagen door te brengen.

4 opmerkingen:

  1. Zo'n 50 jaar geleden speelden we vaak ,in de zomervakantie, in het bos. We woonden letterlijk en figuurlijk op het platteland. En dan is een bosje van misschien 25 bomen een groot bos.
    En daar gingen we : op de fiets, deken, eten, drinken, bal mee en dan begon het avontuur. Een boom was de heks, die mocht je niet aanraken, er waren kabouters, dwergen enz.
    Wat hadden we veel fantasie en plezier.
    Een kinderhand is gauw gevuld. Ik denk weleens, dat kinderen vroeger meer plezier hadden, dan nu met al het mooie speelgoed, mobieltjes enz. Wij speelden samen, zonder het duurste speelgoed, hadden plezier, maakte ruzie en legde dat weer bij, (zonder de ouders zich er mee bemoeiden). Goed voor de sociale ontwikkeling zullen we nu zeggen, maar toen was het normaal.
    Daarom laat je kinderen maar lekker buiten spelen en vies worden. Later zijn dat de mooiste herinneringen.


    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ben een groot voorstander van gratis genieten. Er is zoveel te doen in eigen omgeving, en dat hoeft echt niet veel geld te kosten.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ideale plekken om kinderen mee naar toe te nemen. Picknicken en net even iets anders meenemen dan de gebruikelijke lunch garanderen tevreden kinderen, die moe en voldaan huiswaarts keren. Astrid

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Heerlijk zulke plekken, wij deden dat ook altijd.

    BeantwoordenVerwijderen

Labels

vakantie (52) kinderen (44) gezin (25) besparing (21) bewustwording (21) financiën (18) mijn man (18) energie (17) thuisblijfmoeder (17) budget (16) opvoeding (16) hobby (15) Zoon A (14) klusjes (13) boodschappen (12) ziek (12) Zoon B (11) opruimen (11) uitstapje (11) bloggen (10) gratis (10) naailes (9) zaterdag (9) tip (8) uitverkoop (8) vrijwilligerswerk (8) TGTG (7) uitgaven oktober (7) verjaardag (7) challenge (6) Kerst (5) kringloopwinkel (5) marktplaats (5) sparen (5) tuin (5) voorjaar (5) Zoon C (4) budgetteren (4) lezen (4) schuur (4) terug naar de basis (4) thuis (4) Coop (3) Lidl (3) baby (3) concert (3) recept (3) verspilling (3) DIY (2) Paasfeest (2) airfryer (2) hotel (2) naaien (2) patat (2) pesto (2) school (2) sporten (2) tandarts (2) tweedehands (2) Oud&Nieuw (1) Zoon D (1) bril (1) geloof (1) hooimadam (1) huishoudelijk werk (1) moederdag (1) pak (1) pyjama (1) tanken (1)