Pagina's

donderdag 2 maart 2023

Efficiënt

Vóór de voorjaarsvakantie was er op school extra aandacht voor (voor)lezen. Het werd de leesmotivatieweek genoemd. Een mooi initiatief.  

Zoon B kreeg een leesbingokaart mee naar huis met de bedoeling om in de vakantie vaker te lezen. De kaart heeft zestien vakjes. In elk vakje staat een opdracht. Het is de bedoeling dat we elke dag één of twee vakjes weg kunnen strepen.



B zit in groep 2. Zelf lezen zit er nog niet bij. Hij zal dus voorgelezen moeten worden.

Zoon A heeft de bingokaart heel goed bestudeerd. Hij houdt enorm van uitdagingen die helemaal ingekaderd zijn. Maar hij houdt ook van efficiënt werken.

Zo werd er een boekje voorgelezen: in de pyjama’s, in bed en fluisterend tegelijk. Hoppa, drie vakjes weggestreept.

Na het eten, onder de tafel, samen met een vriendje, was ook een goede combinatie. Ze legden nog even uit dat broertjes ook vriendjes kunnen zijn.

En daarom zaten wij vanmorgen in het park met een zonnebril op, een boekje te lezen. Helemaal geen straf hoor met het zonnetje erbij. En toen het boekje uit was, konden ze heerlijk spelen.

Eerst wilde ik hen de spelregels uitleggen. Eén vakje per keer. Maar ach, waarom zou ik hun efficiëntie willen remmen? Ik lees wel een paar bladzijdes extra.😁

De jongens hadden nog wel een vraag: ‘wanneer gaan we met de auto weg?’ Ik had geen plannen om ergens met de auto heen te gaan. Probleem werd al snel opgelost. We kunnen ook in de auto zitten zonder dat we rijden. Dat vond ik weer een slimme vondst van ze.

En waarom ze zo gemotiveerd zijn om de kaart vol te hebben? Bij een volle bingokaart krijgt B een verrassing van de juf.

Ze zijn ervan overtuigd dat het een Rubiks Kubus is. Geen idee waarom ze dat denken, maar goed… we zullen het zien.  

3 opmerkingen:

  1. In een stilstaande auto als die op jullie oprit staat (als jullie die hebben) tikt dan ook in de tuin aan. ;) 😉 ook heel efficiënt en dan is de kaart vandaag al vol.

    Al denk ik dat de verrassing meer richting lezen zal zijn en dat ze teleurgesteld zullen zijn. Maar deze leesmateriaal hebben ze dan mooi wel gemaakt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ben een groot voorstander van lezen voor kinderen. Ik vind dit dan ook een leuk initiatief.

    BeantwoordenVerwijderen

Labels

vakantie (52) kinderen (44) gezin (25) besparing (21) bewustwording (21) financiën (18) mijn man (18) energie (17) thuisblijfmoeder (17) budget (16) opvoeding (16) hobby (15) Zoon A (14) klusjes (13) boodschappen (12) ziek (12) Zoon B (11) opruimen (11) uitstapje (11) bloggen (10) gratis (10) naailes (9) zaterdag (9) tip (8) uitverkoop (8) vrijwilligerswerk (8) TGTG (7) uitgaven oktober (7) verjaardag (7) challenge (6) Kerst (5) kringloopwinkel (5) marktplaats (5) sparen (5) tuin (5) voorjaar (5) Zoon C (4) budgetteren (4) lezen (4) schuur (4) terug naar de basis (4) thuis (4) Coop (3) Lidl (3) baby (3) concert (3) recept (3) verspilling (3) DIY (2) Paasfeest (2) airfryer (2) hotel (2) naaien (2) patat (2) pesto (2) school (2) sporten (2) tandarts (2) tweedehands (2) Oud&Nieuw (1) Zoon D (1) bril (1) geloof (1) hooimadam (1) huishoudelijk werk (1) moederdag (1) pak (1) pyjama (1) tanken (1)