Pagina's

vrijdag 30 december 2022

Dat knapt op!

We genieten van de kerstvakantie. Met z’n zessen. Twee hele weken vrij. Sterker nog, mijn man had zelfs drie weken vrij. Hoe luxe is dat!

De eerste week heeft hij besteed aan het opknappen van z’n kantoortje. Het is maar een kleine ruimte op zolder. Twee bij één. Eén kant is raam. Eén kant is schuin dak. En dan nog twee rechte wanden, waarvan er in één een schuifdeur zit weggewerkt. Er zat een oud behangetje op de muren met heel veel gaatjes. Daar zal het één en ander aan de muren bevestigd hebben gezeten. En verder lag er een oud tapijt op de grond.

Zelf hadden we, toen we er net kwamen wonen, van een paar oude kasten en een houten plaat een soort bureau geknutseld. Even gauw. De computer werd er neergezet. En we kwamen er nooit.

In coronatijd werd het omgetoverd tot kantoor. Er werd een echt bureau besteld. Zo kon er gewerkt worden. Het bleek in gebruik geen fijn bureau te zijn. Te laag. Dat is het nadeel van bestellen; niet eerst even kunnen uittesten.

Dit voorjaar kochten we een nieuw eetkamer set. Het tafelblad van de oude tafel werd omgetoverd tot een prachtig bureaublad. Een mooi, ruim, houten bureaublad. Daarbij een ‘in hoogte verstelbaar’ onderstel. Zo is het een veel betere werkplek.  

In de zomer kwam er nog een professionele bureaustoel bij. Heel mooi allemaal. En vooral aangeschaft om die nare rugpijn.

Maar nu werd het tijd voor een likje verf. De plannen waren eerst groot. Het oude behang eraf. Glasweefselbehang erop. Sauzen. Verder moest het plafond gewit worden en het kozijn geschilderd. O ja, en graag nog spotjes met ledverlichting.

De uitvoering was een beetje anders. Het behang lieten we lekker zitten. Gaatjes dichtsmeren en daarna over het behang heen sauzen. Scheelt tijd, moeite en geld. De ledverlichting lukte niet. Vraag me niet hoe. De rest werd geverfd en gesausd. Eén muur olijfgroen, de rest wit.

Een restpartijtje laminaat werd gelegd. Plintjes er tegenaan. En toen weer de boel inrichten.

Het klinkt allemaal simpel, maar het was toch wel een paar dagen werk.

Nu is het kantoor helemaal goed. Niks meer aan doen. Of wel, een bureaulamp met ledverlichting kopen. Dat deden we bij de welbekende geelblauwe meubelgigant.

We hadden nog wel meer nodig. Daarom maakten we een lijstje. Het is ons vaker overkomen dat we met andere dingen thuiskwamen dan de bedoeling was.

We waren niet de enige in de winkel. Het was druk, maar niet té. Van te voren hadden we even wat afspraken gemaakt met de kinderen. Niet springen op banken en bedden. En bij ons in de buurt blijven. Zulk soort dingen.

We gingen de showroom door. Wat valt er veel te zien. Bij de knuffels hebben we een poosje gepauzeerd. Onze kinderen zijn verzot op die dingen. Ze hebben allemaal één grote knuffel in hun bed. Die kregen ze voor hun eerste verjaardag. Nu willen ze er nog meer hebben. Maar ja, ze stonden niet op ons lijstje. ‘Misschien kun je hem voor je verjaardag vragen, of opsparen van je zakgeld.’ Hoe mooi ze de knuffels ook vinden, en hoe lief onze jongste z’n hoofdje er tegenaan legde, ze krijgen er niet zomaar één.

En weer door.

In het restaurant gingen we even wat drinken. Dat hadden we van te voren afgesproken. Om vakantie te vieren. Heel gezellig. Ieder wat te drinken, en samen deelden we een reep chocola.

En toen moesten we ons lijstje gaan afwerken.

Borden, schaaltjes, glazen. Makkelijk kiezen, want we vullen gewoon ons servies aan.

Maar daarna werd het lastiger. Gordijnen. In het vouwgordijn op onze slaapkamer zit het weer. En alle tips van heel internet hielpen niet om het eruit te krijgen. Ik heb een nieuw vouwgordijn willen bestellen. Het zijn er eigenlijk twee, op maat gemaakt. Maar ik schrok van de prijs. Ruim 300 euro. Daarom keken we bij de Ikea voor een alternatief. En die vonden we voor 40 euro. Nou, dat vond ik het proberen waard.

We hadden nog een paar kleine dingetjes nodig voor het kantoortje. Onder andere een bureaulamp met ledverlichting.

En deze keer trapten we niet in allerlei marketingtrucs. Ik ben heel gevoelig voor aanbiedingen en afgeprijsde artikelen. Het lijkt er allemaal goedkoop. Vooral als je hetzelfde product voor de derde keer tegenkomt. 

Maar ik weet dat ik ook heel gevoelig ben voor alles wat met opbergen en opruimen te maken heeft. Snel doorlopen. Niet laten verleiden.

En ondanks het lijstje (waar we ons aan hielden) was het toch nog een aardig bedrag: € 133,-.

Thuisgekomen hebben we het gordijn opgehangen. Het hangt keurig. De oude gordijnen waren licht doorlatend en deze is verduisterend, dus dat is even wennen. Ik ben er blij mee!

4 opmerkingen:

  1. Jullie zijn goed bezig zeg. Zo begin je het nieuwe jaar prachtig!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lijkt me een uitdaging met 4 kinderen naar Ikea

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat was het zeker. Het ging probleemloos (als je het opgetild willen worden en op de grond gaan liggen niet meetelt;))

      Verwijderen

Labels

vakantie (52) kinderen (44) gezin (25) besparing (21) bewustwording (21) financiën (18) mijn man (18) energie (17) thuisblijfmoeder (17) budget (16) opvoeding (16) hobby (15) Zoon A (14) klusjes (13) boodschappen (12) ziek (12) Zoon B (11) opruimen (11) uitstapje (11) bloggen (10) gratis (10) naailes (9) zaterdag (9) tip (8) uitverkoop (8) vrijwilligerswerk (8) TGTG (7) uitgaven oktober (7) verjaardag (7) challenge (6) Kerst (5) kringloopwinkel (5) marktplaats (5) sparen (5) tuin (5) voorjaar (5) Zoon C (4) budgetteren (4) lezen (4) schuur (4) terug naar de basis (4) thuis (4) Coop (3) Lidl (3) baby (3) concert (3) recept (3) verspilling (3) DIY (2) Paasfeest (2) airfryer (2) hotel (2) naaien (2) patat (2) pesto (2) school (2) sporten (2) tandarts (2) tweedehands (2) Oud&Nieuw (1) Zoon D (1) bril (1) geloof (1) hooimadam (1) huishoudelijk werk (1) moederdag (1) pak (1) pyjama (1) tanken (1)