Pagina's

maandag 12 juni 2023

Hergebruik

In onze slaapkamer is een inloopkast. Ooit was dat een badkamer. De vorige bewoners gebruikten die ruimte als wasruimte. Wij hebben de wasruimte gehalveerd. De ene helft is nog steeds wasruimte. De andere helft is inloopkast. De opening is naast ons bed.

Vóór de opening hing een steigerhouten deur. Maar het ophangsysteem was niet sterk genoeg. Op den duur kon de deur niet meer verschoven worden. Dus die werd uit elkaar gehaald en opgeruimd. En ik raakte gewend om geen deur meer voor de kast te hebben.

Sinds een paar maanden hebben we een ander gordijn voor het raam. Een verduisterend rolgordijn. Die is gekomen ter vervanging van een licht-doorlatend vouwgordijn, die ik meestal helemaal omlaag had hangen. Net een soort vitrage maar dan zonder plooien. Sinds we het verduisterende gordijn hebben hangen, ‘moet’ het gordijn overdag omhoog. Anders is het zo donker. 

Vanaf de straat zie je de kast net niet. Maar de overburen kunnen recht onze kast in kijken. Vind ik niet fijn. Dus ik wilde er weer een (schuif) deur voor hebben. 

Nou schreef ik een tijdje terug over een ‘nieuwe’ schutting. Eén schuttingdeel bleef over. Eerst wilden we die op Marktplaats zetten. Als het goed is ben je er dan zó van af. Maar toen dacht ik ineens weer aan de wens om een deur voor de inloopkast te hebben.

En ja hoor, het plan werd goedgekeurd. Het schuttingdeel werd uit elkaar gehaald en in de schuur bewaard.

En inmiddels zijn de losse planken omgetoverd tot een deur. Het was even puzzelen, want schuttingdelen zijn korter dan de hoogte van een deur. Maar het is gelukt hoor. De opening voor de inloopkast is tot aan het plafond. We moesten dus even creatief zijn. Want hoe hang je het schuifsysteem dan op? Maar ook daar kwamen we uit. 


Bij de bouwmarkt kochten we een stevig ophangsysteem. Het lijkt een beetje op dit systeem. Zwart, metaal, industrieel. 


En de collectie machines werd ook uitgebreid. Er ontbrak nog een bandschuurmachine. Daarmee kon het hout helemaal glad geschuurd worden. 

Nu alléén nog het puntje op de i. Monteren.  

2 opmerkingen:

  1. Mooi! en schitterende oplossing met die deur zo en wat een idee!
    En met die uitbreiding ben je niet verkocht, toch!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ga je de deur ook nog schilderen?

    BeantwoordenVerwijderen

Labels

vakantie (52) kinderen (44) gezin (25) besparing (21) bewustwording (21) financiën (18) mijn man (18) energie (17) thuisblijfmoeder (17) budget (16) opvoeding (16) hobby (15) Zoon A (14) klusjes (13) boodschappen (12) ziek (12) Zoon B (11) opruimen (11) uitstapje (11) bloggen (10) gratis (10) naailes (9) zaterdag (9) tip (8) uitverkoop (8) vrijwilligerswerk (8) TGTG (7) uitgaven oktober (7) verjaardag (7) challenge (6) Kerst (5) kringloopwinkel (5) marktplaats (5) sparen (5) tuin (5) voorjaar (5) Zoon C (4) budgetteren (4) lezen (4) schuur (4) terug naar de basis (4) thuis (4) Coop (3) Lidl (3) baby (3) concert (3) recept (3) verspilling (3) DIY (2) Paasfeest (2) airfryer (2) hotel (2) naaien (2) patat (2) pesto (2) school (2) sporten (2) tandarts (2) tweedehands (2) Oud&Nieuw (1) Zoon D (1) bril (1) geloof (1) hooimadam (1) huishoudelijk werk (1) moederdag (1) pak (1) pyjama (1) tanken (1)