Pagina's

vrijdag 19 augustus 2022

De laatste dagen vakantie

Nog één weekje vakantie

Onze laatste week vakantie is ingegaan. We denken weer wat vaker aan werk en school. We raken er zelfs weer een klein beetje aan toe. Een normaal proces…

Het is érg warm. Leuke dingen doen valt niet mee. Het bos is heel droog en stoffig. En blijkbaar hebben we er ook even genoeg van. Daarom zijn we veel thuis. En wat ga je dan doen? Juist… klusjes.

De meneren die onze gevel hebben geïsoleerd, hadden erbij gezegd dat de scheur dichtgemaakt moest worden. Dat is inmiddels gedaan. Afgevinkt.

We hebben ook maar radiatorfolie achter de radiators geplakt. Wie weet scheelt het iets. Alle kleine beetjes…

En we zijn een radiator-ventilator rijker. Als het goed is, besparen we er mee op het gebruik van gas. De ventilatoren zijn bevestigd onder de radiator. Als de radiator warm is, start de ventilator met rondblazen van de warme lucht. De woonkamer zou dan sneller warm zijn. Uiteraard hebben we het nog niet uitgeprobeerd... 



Mijn man haalde bij de bouwmarkt ook nog een ‘energiemeter’. Het is een soort stopcontact, die je in het stopcontact kunt doen. (Snap je hem nog?) Dan de stekker erin van het apparaat wat je wilt meten. Momenteel zit hij in de computer. Na een week meten, rekenen we uit wat de computer ons kost aan energie. En dat kunnen we bij meerdere apparaten gaan doen. Stukje bewustwording. Hou ik van. Lekker analyseren.


En ja, wellicht kost dan ding meer geld dan dat het gaat opleveren. Daarom boek ik hem even weg onder hobby.;) Grapje hoor, ik boek helemaal niks.

Een leuke financiële meevaller: ik controleerde even of er subsidie is aan te vragen op ‘kleine energiebesparende maatregelen’. Ja hoor, er was nog een klein budget in onze gemeente. We vulden alle gegevens in, en scannen de kassabonnen. Hoppa, €50,- subsidie. De kosten die we hadden gemaakt waren €192,-. Dan is €50,- een leuke en welkome teruggave.

Verder zijn we ons een beetje aan het klaarstomen voor het nieuwe schooljaar. Zo heb ik de oudste twee kinderen geknipt. Althans, hun haren. En we hebben een paar gymbroeken weten te scoren.

Het planbord is weer volgeplakt en volgeschreven.

Mijn man heeft een nieuwe bureaustoel gekocht. Dat was hard nodig. De oude was al een afdankertje. Maar sinds mijn man regelmatig rugpijn heeft, besloten we dat er een nieuwe bureaustoel moet komen. Hij heeft nu een heel goeie gekocht. Dat hopen we althans. De prijs was er wel naar. De oude ging naar de kringloop. Hopelijk krijgt die nog een nieuw leven.

Langzaamaan komt er weer structuur…

Maar nu nog even genieten van de laatste paar vakantiedagen.

2 opmerkingen:

  1. Hier nog een die zich langzaamaan aan het voorbereiden is voor het nieuwe schooljaar. Kapper geweest, huis nog even aan kant, dit weekend nog even de nagels lakken en de make-up doos nakijken. Kleren klaar hangen, wekker weer vroeg zetten. Ik heb er gelukkig weer zin in! Succes met de start van alles met jullie gezien!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Jij bent er weer helemaal klaar voor. Altijd weer fijn om goed voorbereid te starten. 't Zal best even wennen zijn, maar ook weer fijn om de structuur van school te hebben.

      Verwijderen

Labels

vakantie (52) kinderen (44) gezin (25) besparing (21) bewustwording (21) financiën (18) mijn man (18) energie (17) thuisblijfmoeder (17) budget (16) opvoeding (16) hobby (15) Zoon A (14) klusjes (13) boodschappen (12) ziek (12) Zoon B (11) opruimen (11) uitstapje (11) bloggen (10) gratis (10) naailes (9) zaterdag (9) tip (8) uitverkoop (8) vrijwilligerswerk (8) TGTG (7) uitgaven oktober (7) verjaardag (7) challenge (6) Kerst (5) kringloopwinkel (5) marktplaats (5) sparen (5) tuin (5) voorjaar (5) Zoon C (4) budgetteren (4) lezen (4) schuur (4) terug naar de basis (4) thuis (4) Coop (3) Lidl (3) baby (3) concert (3) recept (3) verspilling (3) DIY (2) Paasfeest (2) airfryer (2) hotel (2) naaien (2) patat (2) pesto (2) school (2) sporten (2) tandarts (2) tweedehands (2) Oud&Nieuw (1) Zoon D (1) bril (1) geloof (1) hooimadam (1) huishoudelijk werk (1) moederdag (1) pak (1) pyjama (1) tanken (1)